Neo-zeelandezii predau armele

49
1 minut de lectură

Peste 10.000 de arme de foc au fost predate autorităților neo-zeelandeze, în virtutea unei măsuri de răscumpărare a armelor intrată în vigoare în urma celui mai grav incident armat din istoria modernă a țării, relatează CNN.

Până duminică, 10.242 de arme de foc au fost predate poliției de la intrarea în vigoare a măsurii, la 13 iulie. Totodată, alte 1.269 de arme au fost predate în baza unei alte măsuri de amnistie ce prevede că deținătorii pot preda arme fără să se identifice, chiar dacă nu dețin permis de port armă, se arată într-un comunicat al poliției, dat astăzi publicității.

Noua Zeelandă a înăsprit reglementările privind regimul armelor după ce, la 15 martie, un adept al supremației albe a deschis focul în două moschei din Christchurch, ucigând 51 de persoane.

Suspectul, care a folosit mai multe arme de foc în atac, a obținut permis de port armă în noiembrie 2017 și a început să achiziționeze arme în decembrie 2017, potrivit premierului neo-zeelandez, Jacinta Ardern.

La o zi după atac, Ardern a anunțat că țara sa va schimba legislația privind armele iar, două săptămâni mai târziu, un proiect de lege privind interzicerea armelor semiautomate a fost introdus în Parlament.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele