Nevoile lui Dragnea, ascunse în lista PSD pentru europarlamentare

616
2 minute de lectură

PSD a propus o listă cu candidați pentru europarlamentare negociată exclusiv de conducerea partidului.

Oamenii împinși de Dan Voiculescu vor ajunge aproape sigur la Bruxelles și Strasbourg pentru următorii cinci ani, Liviu Dragnea urmărind doar să-și păstreze poziția de președinte al partidului și să obțină susținere din partea Antenei 3.

Liviu Dragnea a venit în fața jurnaliștilor să anunțe lista PSD pentru alegerile europarlamentare. Numele de pe listă reprezintă rezultatul unei negocieri, nicidecum efectul unor alegeri din interiorul partidului.

Propunerile PSD pentru Parlamentul European sunt efectul unei înțelegeri astfel încât Liviu Dragnea să atingă două obiective: să-și păstreze poziția de lider al formațiunii și să-și consolideze relația cu Dan Voiculescu, fondatorul Antena 3.

Conform ultimelor sondaje de opinie, social democrații vor trimite în Parlamentul European un număr de maximum zece aleși din totalul de 33 de locuri cât revin României. Cel mai probabil, primii 9 de pe lista lui Dragnea au șanse reale să fie aleși.

Se observă cu ușurință că reprezentanții lui Dan Voiculescu se află pe pozițiile 2, 4 și 6, fiind vorba de Carmen Avram, Chris Terheș și Maria Grapini. Și în cea mai pesimistă situație, cazul în care PSD obține puțin mai mult de 15% la alegerile europarlamentare, oamenii lui “domn’ profesor” sunt asigurați. Aceasta nu e o veste prea bună pentru cei din partid.

O astfel de construcție a listei arată o dependență totală față de Antena 3, un mod subtil a lui Liviu Dragnea de a-și recunoaște lipsa de influență în societate.

”În ceea ce-i privește pe cei trei noi colegi de partid, Carmen Avram, Cristian Terhes și Maria Grapini, față de ei nu a fost nicio ezitare din partea colegilor. Carmen Avram e o doamnă care își apără foarte mult principiul dreptății, a militat mereu împotriva unor abuzuri. Face parte dintr-o echipă de reporteri care nu a cedat la atacurile inimaginabile împotriva acelui trust de presă (Antena3 – n.r.). E un om, un patriot și un om care a sprijinit mereu nu PSD, ci principiile și abordarea partidului”, a anunțat Dragnea, citat de Mediafax.

Liviu Dragnea a rezolvat problema listei. Greul pentru PSD abia acum începe, existând posibilitatea ca social-democrații să fie învinși de liberali în confruntarea pentru Parlamentul European.

Lista candidaților PSD cu șanse pentru Parlamentul European

1.ROVANA PLUMB

2. CARMEN AVRAM

3. CLAUDIU MANDA

4. CHRIS TERHEŞ

5. DAN NICA

6. MARIA GRAPINI

7. TUDOR CIUHODARU

8. DRAGOȘ BENEA

9. VICTOR NEGRESCU

10. ANDI CRISTEA

11. NATALIA INTOTERO

12. MARIA GABRIELA ZOANĂ

13. BIANCA GAVRILIŢĂ

14. EMILIAN PAVEL

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele