NEWS ALERT Ministrul Sănătății cere anchetă la Spitalul din Timișoara, unde 10 bebeluși au Covid-19

286
2 minute de lectură
Foto: Bogdan Cristel

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a solicitat Direcției de Sănătate Publică Timișoara verificări urgente la Spitalul Municipal Timișoara, unde 10 bebeluși au fost diagnosticați cu noul Covid-19, în condițiile în care mamele lor au rezultat negativ la testare.

„Din primele informații, la spitalul municipal au fost recoltate probe de la 49 de mame și tot atâția nou născuți în data de 01 aprilie 2020. Testele au fost lucrate în 5 și 6 aprilie 2020. Rezultatele testelor arată un număr de 10 nou născuți pozitiv la Covid-19”, au transmis, luni seara, reprezentanții Ministerului Sănătății.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru cere verificări de urgență în acel spital.

Reprezentanții MS menționează că testele mamelor acestor nou-născuți sunt negative.

„Un număr de 9 mame împreună cu nou-născuții lor au fost externate deja, în perioada 2- 4 aprilie 2020, în unitatea sanitară fiind în continuare internată o singură mamă”, se arată în informarea MS.

Ministrul Tătaru a solicitat demararea de urgență a anchetelor epidemiologice, izolarea la domiciliu a persoanelor externate și retestarea tuturor persoanelor.

Olimpia Oprea, managerul Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, a declarat, luni seara, că a încercat să oprească plecarea mămicilor acasă până la sosirea rezultatelor, transmite Mediafax.

„Eu am încercat să opresc să plece mămicile acasă până avem rezultatele, dar nu s-a putut pentru că directorul DSP a impus să le lăsăm să plece, să nu le ținem până primim rezultatele”, a mai declarat managerul Olimpia Oprea.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele