NEWS ALERT: Profund îngrijorat de pandemie, un ministru regional de finanțe din Germania s-a sinucis

234
2 minute de lectură
Sursa: Wikimedia

Ministrul de Finanțe din landul Hesse, unde se află Frankfurt, centrul financiar al Germaniei, s-a sinucis. Poliția a găsit corpul neînsuflețit al lui Thomas Schäfer pe calea ferată. Oficialul a lăsat în urmă o scrisoare soției sale, informează Deutsche Welle.

Corpul neînsuflețit al ministrului de Finanțe din landul german Hesse, Thomas Schäfer, a fost găsit pe o linie de mare viteză, în localitatea Hochheim, între Frankfurt și Mainz, a confirmat poliția.

Înainte de a se sinucide, politicianul i-a lăsat soției sale o scrisoare, potrivit Frankfurter Allgemeine Zeitung, care citează surse din cadrul investigației.

În ultima perioadă, Schäfer, în vârstă de 54 de ani, a apărut des în public pentru a vorbi, între altele, despre măsurile de asistență financiară în contextul pandemiei de coronavirus.

„Profund îngrijorat“ de Covid-19

Schäfer era membru al Partidului Creștin-Democrat de centru-dreapta al cancelarului Angela Merkel. A fost activ în politică, în landul Hesse, timp de peste două decenii și a deținut funcția de ministru al Finanțelor în ultimii zece ani.

Ministrul era cel mai probabil succesor al actualului premier regional, Volker Bouffier.

Într-un comunicat de presă, Bouffier a anunțat că a primit vestea cu „întristare“, precizând că Schäfer trăia sub presiunea grijilor și a stresului, din cauza pandemiei.

„Principala lui grijă era dacă va putea să gestioneze criza și să se ridice la nivelul imens al așteptărilor populației, în special în privința ajutoarelor financiare. În mod evident, nu a reușit să găsească soluții. Era disperat și a decis să ne părăsească. Suntem cu toții șocați“, se arată în comunicat. ■

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele