NEWS ALERT Român cu COVID-19 a ignorat autoritățile și a călătorit cu avionul la București. Alte 60 de persoane erau în aeronavă

385
2 minute de lectură
Sursa foto: Facebook/ MApN

Un cetățean român infectat cu coronavirus, depistat de autoritățile spaniole, s-a urcat la bordul unui avion care a ajuns în cursul zilei de marți la București. Bolnavul prezenta simptome specifice, punând în pericol viața a 60 de pasageri.

În cursul zilei de 17 martie a.c., pe Aeroportul Otopeni, a aterizat o aeronavă cu pasageri la bordul căreia se afla un cetățean român, îmbarcat la Madrid, care a prezentat un certificat medical eliberat de autoritățile spaniole care confirmă infectarea cu noul coronavirus (COVID-19), se arată într-o informare a Grupului de Comunicare Strategică.

Persoana în cauză NU a respectat recomandarea autorităților spaniole, prevăzută în document, de a rămâne în autoizolare timp de 14 zile.

Persoana a prezentat pe parcursul zborului simptome specifice și a fost preluată de personalul DSP prezent la aeroport și transportată cu izoletă la INBI Matei Balș.

S-a trecut la identificarea pasagerilor din aeronavă, în număr de aproximativ 60 de persoane pentru demararea urgentă a anchetei epidemiologice. Menționăm că pasagerii, venind dintr-o zonă afectată, au obligația de a se autoizola 14 zile.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele