Nicolas Maduro pare să se pregătească de război

1 minut de lectură

Președintele contestat venezuelan, Nicolas Maduro (foto), a lansat „unul dintre cele mai importante“ exerciții militare din istoria Venezuelei, după ce Statele Unite și-au manifestat susținerea față de președintele interimar Juan Guaido și nu au exclus posibilitatea unei acțiuni militare.

Exercițiul militar se va desfășura până la data de 15 februarie și este cel mai important din ultimii 200 de ani, a subliniat președintele Maduro. „Trebuie să ne pregătim să apărăm suveranitatea Venezuelei, integritatea teritorială și independența“, a transmis Maduro, în replică la susținerea pe care Juan Guaido a primit-o din partea Statelor Unite și a mai multor țări din Europa și America Latină, relatează Mediafax.

Sâmbătă, Maduro a avertizat că o posibilă agresiune din partea Statelor Unite împotriva Venezuelei nu poate fi justificată, după ce președintele american, Donald Trump, a spus că intervenția militară constituie „o opțiune“.

Liderul opoziției și șeful Adunării Naționale din Venezuela, Juan Guaidó, s-a autoproclamat președinte interimar, acuzându-l pe Maduro de fraudarea alegerilor. Președintele de stânga și-a început recent al doilea mandat, însă zeci de mii de oameni continuă să protesteze denunțând fraude electorale.

Administraţia Vladimir Putin a avertizat că va întreprinde toate eforturile pentru apărarea preşedintelui Maduro, după ce, pe fondul speculaţiilor privind o presupusă invazie militară în Columbia, Casa Albă a reiterat că preşedintele Donald Trump menţine „toate opţiunile“.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele