USA Today: Trump a ales ca ambasador în România un membru al cluburilor sale de golf

104
1 minut de lectură

Președintele american, Donald Trump, și-a numit cel puțin opt membri ai cluburilor sale de golf în diferite funcții în cadrul Administrației sale, propunându-l în funcția de ambasador la București pe Adrian Zuckerman, născut în România, potrivit USA Today.

Funcția de ambasador este considerată un premiu în cadrul Administrației de la Washington, aceasta fiind oferită prietenilor, aliaților politici sau persoanelor care au făcut donații importante în cadrul campaniilor electorale.

Din momentul în care a preluat funcția de președinte, Donald Trump a numit cel puțin opt persoane în funcții diplomatice, aceștia regăsindu-se în prezent pe listele de membru ale cluburilor. Casa Albă a refuzat să comenteze modul în care Administrația a selectat ambasadorii propuși în funcție.

Senatul Statelor Unite a încheiat anul 2018 fără a confirma funcția lui Zuckerman. În ianuarie, Trump l-a nominalizat din nou pe americanul de origine română.

Adrian Zuckerman a fost admis în baroul din New York în anul 1984, în prezent fiind partener al firmei internaţionale de avocatură Seyfarth Shaw LLP. A activat peste 30 de ani în reprezentarea unor companii de imobiliare multinaţionale, naţionale şi locale. Zuckerman a deţinut şi funcţia de judecător în cadrul Consiliului pentru activităţi imobiliare. De asemenea, este membru al unei comisii din cadrul Kids Corp., o organizaţie non-profit care ajută copiii defavorizaţi din Newark, New Jersey.

Zuckerman a emigrat din România în Statele Unite la vârsta de zece ani, fiind fluent în limba română.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele