Nissan a anulat fabricarea noului X-Trail în Marea Britanie

26
1 minut de lectură

Fabricantul auto japonez Nissan a confirmat că a anulat planurile de a asambla un nou model auto în orașul englez Sunderland, pe fondul incertitudinilor provocate de Brexit.

În 2016, Nissan anunța că va produce noul model X-Trail în fabrica din Sunderland, după ce a primit asigurări de la Guvernul britanic asupra efectelor Brexit. Anunțul a fost apreciat de premierul britanic, Theresa May, drept un „vot de încredere“ în economia britanică, după referendumul în care 51,9% dintre votanți s-au pronunțat în favoarea părăsirii Uniunii Europene.

Ca urmare a anunțului făcut ieri de Nissan, modelul X-Trail se va asambla în continuare în Japonia, fapt ce pare să confirme temerile sectorului auto din Marea Britanie cu privire la efectele Brexit, relatează CNN.

În iunie 2018, datele oficiale arătau înjumătățirea investițiilor în industria auto din Marea Britanie, cu investiții în valoare de 460 de milioane de dolari în prima jumătate a anului, față de cele 860 de milioane de dolari investite în aceeași perioadă, în 2017.

La rândul său, Airbus a avertizat că își va muta producția din Marea Britanie, în cazul unui Brexit fără acord, iar, până la sfârșitul anului precedent, cel puțin zece bănci străine și-au mutat la Frankfurt sediile din Londra. Parisul este a doua destinație preferată de băncile care se mută din Marea Britanie, cel puțin șapte mutându-se, până în prezent, în capitala franceză.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele