Noi acuzații la adresa lui Carlos Ghosn

Procurorii japonezi l-au inculpat pe fostul șef al Nissan, Carlos Ghosn, pentru abuz de încredere în formă agravată, a anunțat un tribunal din Tokyo, adăugând un al patrulea cap de acuzare în ziua în care perioada de detenție avea să expire.

În virtutea noii inculpări anunțate luni, Ghosn va rămâne în arest, în timp ce avocatul său va face o nouă încercare de a obține eliberarea condiționată, informează The Guardian.

Luna aceasta, Ghosn a fost arestat din nou pentru a patra oară, fiind suspectat că ar fi deturnat cinci milioane de dolari aparținând Nissan.

Luna trecută, fostul șef al Nissan a fost eliberat contra unei cauțiuni de nouă milioane de dolari, după ce s-a aflat în regim de arest timp de 108 zile. Ghosn neagă toate acuzațiile ce i-au fost aduse.

Noua acuzație se referă la plăți făcute de o subsidiară a Nissan către un distribuitor din Oman, fondurile fiind aparent deturnate de Ghosn pentru a fi folosite în interes personal.

„Astfel de fapte sunt de neacceptat iar Nissan cere aplicarea unor pedepse stricte“, a declarat un purtător de cuvânt al fabricantului auto japonez.

Comentarii
Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele