Noi promisiuni de campanie de la Liviu Dragnea, subvenții pentru crescătorii de oi

Dorina Rusu, membru CNA: „TVR sfidează legea electorală”

2 minute de lectură

Președintele PSD a promis noi măsuri de sprijin pentru crescătorii de oi. Este vorba despre creșterea subvenției de la un leu la doi lei pentru fiecare kilogram de lână produs, de construirea a trei centre de spălare a lânii în țară (circa cinci milioane de euro este estimată investiția pentru fiecare centru), acordarea a 200 lei pentru fiecare cap de femelă de miel (pentru creșterea numărului de animale) și chiar achiziționarea, de către Casa de Comerț Unirea, a unei nave de transport animale vii.

Liderul PSD Liviu Dragnea și ministrul Agriculturii, Petre Daea, au apărut din nou în emisiunea „Viața Satului”, difuzată duminica de Televiziunea publică.

Cei doi au fost invitații emisiunii și săptămâna trecută, fapt criticat de Opoziție, care a acuzat că aceștia „au beneficiat de promovare electorală pe bani publici”.

Dorina Rusu, membru CNA: „TVR sfidează legea electorală”

”Apariția președintelui PSD Liviu Dragnea, pentru a doua oară în aceasta campanie electorală, la emisiunea Viața satului de la TVR, este cea mai gravă sfidare a legii din partea televiziunii publice”, acuză Dorina Rusu, membră a Consiliului Național al Audiovizualului.

”După ce în Viața satului de duminica trecută, prin prezența în emisiune a lui Liviu Dragnea și a lui Petre Daea,TVR a făcut campanie electorală pentru Partidul Social Democrat fără să marcheze emisiunea ca atare și fără a asigura echidistanta și pluralismul de opinii, încâlcand deliberat legislația electorală, acum revine cu aceeași încălcare, arătând că pentru conducerea TVR nu contează legea, ci slugărcinia fată de șeful partidului de la putere.

Conducerea TVR și realizatorii emisiunii iau legea în bătaie de joc când il invită pe Liviu Dragnea pentru a-și face campanie electorală într-una din emisiunile cu cea mai mare audiență ale postului public. TVR face jocuri politice care o îndepărteaza total de misiunea sa de a servi interesul public și o transformă în instrumentul PSD.

Nu este prima dată cand emsiunea Viața satului este folosită în campania electorală, dar de aceasta dată sfidarea legii depășește orice limită. TVR a redevenit ceea ce era în 1990, când slujea interesele FSN”, spune Dorina Rusu.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele