Noi restricții în Maramureș: Persoanele peste 60 de ani pot ieși la cumpărături doar până la ora 11:00

135
2 minute de lectură
Foto: Agerpres / EPA

Au fost introduse restricții de circulație a persoanelor în Maramureș, potrivit deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (SCJU). Astfel, persoanele peste 60 de ani au voie să iasă la cumpărături numai între orele 7:00 și 11:00.

Potrivit unei hotărâri adoptate, luni, de SCJU Maramureș, măsura privitoare la vârstnicii peste 60 de ani se aplică din 25 martie.

„Categoria cea mai vulnerabilă la infectarea cu coronavirus o reprezintă populația cu vârsta peste 60 de ani. În acest sens, se instituie un program diferențiat, pe categorii de vârstă, privind accesul maramureșenilor în magazine alimentare, hypermarket-uri supermarket-uri, farmacii. În acest context persoanele cu vârsta peste 60 de ani vor efectua cumpărăturile necesare dimineața, între orele 7-11, urmând ca de la ora 11 și până la închiderea magazinelor, cumpărăturile să fie realizate de persoanele cu vârsta sub 60 de ani. Măsura este valabilă din data de 25 martie”, se arată în hotărâre.

De asemenea CJSU Maramureș a decis să transmită o adresă la MAI pentru verificarea accesului vehiculelor și a persoanelor care intră în județ, la toate punctele de intrare, prin constituirea de filtre operaționalizate de IPJ Maramureș, cu sprijinul Jandarmeriei.

„Organele de ordine abilitate vor stabili de unde vin aceste persoane sau unde se deplasează, dar și care este istoricul de călătorie în ultima perioadă”, se precizează în hotărârea CJSU Maramureș.

Propunerile au fost înaintate CJSU de președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele