Noul premier al Greciei anunță schimbări majore

37
1 minut de lectură

Prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia va putea „să își ridice din nou cu mândrie capul”, după ce partidul său, formațiunea Noua Democrație, a câștigat detașat alegerile parlamentare organizate duminică, relatează BBC, preluat de Mediafax.

Kyriakos Mitsotakis, fiul fostului prim-ministru Konstantinos Mitsotakis, a transmis că rezultatul alegerilor i-au oferit un mandat puternic pentru a realiza o schimbare și a transmis că va fi prim-ministrul „tuturor cetățenilor”, deoarece grecii sunt „prea puțin numeroși pentru a sta divizați”.

Noul prim-ministru, care va fi învestit în funcție luni, a promis micșorarea taxelor, privatizarea serviciilor publice și negocieri cu creditorii greci care vor permite reinvestirea unor sume de bani mai mari în țară.

„Vreau să văd un popor prosper. Vreau să se întoarcă copiii care au plecat”, le-a transmis Kyriakos Mitsotakis alegătorilor, menționând că „va onora speranța” cetățenilor pe durata mandatului său.

Partidul Noua Democrație (centru-dreapta) a câștigat alegerile parlamentare anticipate organizate duminică în Grecia, obținând 39,85% dintre voturi, în timp ce formațiunea Syriza, condusă de fostul prim-ministru Alexis Tsipras, a obținut doar 31,53% dintre voturi.

Alexis Tsipras a convocat alegeri parlamentare anticipate după rezultatele slabe obținute de partidul Syriza în cadrul alegerilor europarlamentare din luna mai.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele