Home Actualitate O echipă medicală din România a plecat voluntar în Italia

O echipă medicală din România a plecat voluntar în Italia

1
O echipă medicală din România a plecat voluntar în Italia
3 minute de lectură

O echipă de medici și asistenți medicali români va lucra la Milano, împreună cu personal medical italian, pentru combaterea epidemiei COVID-19. Cei 14 membri ai echipei au plecat marți dimineața. Patru s-au îmbarcat în București, ceilalți zece membri ai misiunii la Timișoara, unde aeronava a făcut escală.

Transportați cu o aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române, ei sunt însoțiți de un ofițer de legătură.

La îmbarcarea personalului medical au participat premierul Ludovic Orban, ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, ministrul apărării naționale, Nicolae Ciucă, ministrul sănătății, Nelu Tătaru, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, și ambasadorul Italiei în România, Marco Giungi.

„Apreciez curajul și gestul de solidaritate din partea medicilor și asistenților medicali români care se alătură colegilor lor italieni într-un moment extrem de dificil. Am încredere în profesionalismul cadrelor sanitare și le doresc mult succes în această misiune”, a afirmat premierul.

 Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, s-a declarat bucuros că a găsit oameni dispuși să plece într-un timp atât de scurt.

„Acest semn este foarte important pe plan european, şi pentru noi, România, este un gest care ne arată că putem şi este un gest de solidaritate cu Italia, care este o zonă acum foarte afectată. Este o cooperare extraordinară între Ministerul Apărării, partea medicală, şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă”, a afirmat el.

Unul dintre voluntari este Maria Casoni, asistent medical la SMURD Târgu Mureș. Ea a făcut parte și din misiunea specială de transport în străinătate a răniților de la Colectiv.

„Misiunea noastră este să acordăm sprijin colegilor din Italia, care cu siguranţă sunt epuizaţi şi au nevoie de ajutor. Familia mea ştie că îmi iubesc meseria, că îmi ador meseria, iar faptul că fac această misiune specială – sunt bucuroşi pentru acest lucru şi sunt siguri că mă voi întoarce cu bine acasă”, a declarat ea.

Misiunea personalului medical, selectat pe bază de voluntariat, se desfășoară sub egida Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, pentru o perioadă de 14 zile.

1 COMMENT

  1. Parca nu era vorie mai mult de 8 persoane, sau 3 în grup……
    De ce plm nu ați chemat și vreo 20 de ciori sa va ca te marșul… Futuva-n gura de gugustiuci.

    Ps – și pe Ciuhodaru sa dea limbi la microfon.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here