O oază de agricultură în centrul Bucureștiului

42
(Photo by Andreas Rentz/Getty Images)
2 minute de lectură

Campusul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București a devenit un adevărat centru de cercetare și experimentare pentru studenți. O multitudine de soiuri de plante din toate colțurile lumii, de la livezi de pomi fructiferi, viță de vie, până la kiwi, arbore de cauciuc exotic sunt cultivate și examinate aici de viitoarele generații de agricultori

O seră automatizată este plină de specii de plante tropicale și mediteraneene, precum arborele de cafea, de cauciuc, streliția, papaia, realizarea acesteia fiind rezultatul colaborărilor profesorilor de la Universitatea de Agronomie din București cu omologii lor din străinătate. 

Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară pune, astfel, accent pe activitatea didactică practică, dar dezvoltă, în același timp, și activitatea de cercetare. Centrul de Cercetare al universității din București, construit din fonduri europene, le oferă studenților posibilitatea de a înțelege condițiile de creștere a plantelor și asigură baza materială care să le permită crearea de specii noi. Astfel, a fost dezvoltat un nou soi de kiwi, adaptat la condițiile climatice din România, deschizând orizontul pentru cultivarea acestui fruct exotic la noi în țară. 

“Scopul cercetării asupra pomilor are un dublu rol. Pe lângă obținerea de noi soiuri de fructe, adaptate condițiilor specifice României, pomii pot ajuta la refolosirea zonelor deșertificate din țară, zone care astăzi nu mai dau randament”, precizează Răzvan Teodorescu, prorectorul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București

Universitatea intenționează să comercializeze o parte din producțiile proprii de fructe proaspete, contribuind, astfel, la creșterea pieței interne a produselor bio românești, o piață care, deși încă într-un stadiu incipient în țara noastră, este în creștere. Vânzările de produse bio au înregistrat, în ultimii doi ani, o creștere cu 30%, iar estimările experților arată că această tendință va continua.

Constantin Rudnițchi
Constantin Rudnițchi are o experiență de 28 de ani în presa scrisă, audio și TV ca jurnalist, moderator și realizator de emisiuni. A fost redactor-șef adjunct la revista „Capital”, redactor-șef al revistei economice „Bilanț” și al revistei „Economistul”.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele