„O premieră națională: Guvernul a tăiat fondurile Programului de promovare a exporturilor”

249
Sursa: Pixabay
1 minut de lectură

Guvernul a tăiat fondurile pentru Programul de promovare a exporturilor în cadrul ultimei rectificări bugetare, a anunţat Asociaţia Naţională a Exportatorilor şi Importatorilor din România ANEIR), miercuri, într-un comunicat de presă, preluat de Mediafax.

Din cele 20 de milioane de lei alocate iniţial pentru creditele bugetare, Guvernul a redus bugetul pentru acestea la 0, iar pentru creditele de angajament solicitate de mediul de afaceri, bugetul a fost redus de la 45 milioane de lei la 15 milioane de lei, mai informează ANEIR.

„O premieră națională (poate chiar europeană?!): Guvernul țării a tăiat fondurile Programului de promovare a exporturilor (PPE). La recenta rectificare bugetară din cele 20 milioane lei – credite bugetare și 45 milioane lei – credite de angajament solicitate de mediul de afaceri (și însușite de Ministerul de resort MMACA, care gestionează PPE) s-au alocat 0 (zero) lei – credite bugetare și după îndelungi insistențe 15 milioane lei (adică 1/3) – credite de angajament. Inițial se preconizaseră tot 0 (zero) lei credite de angajament”, potrivit Asociaţiei.

ANEIR mai susţine că Guvernul încalcă reglementările legale prin aceste decizii. „Prin Legea nr.30/1999, la art.2, al (3) se prevede că ”sumele necesare finanțării acțiunilor de promovare a exporturilor, prin organizarea de târguri și expoziții … nu vor fi mai mici de 0,1% din volumul în valută al exportului realizat în anul anterior”, ceea ce ar fi însemnat – la cursul oficial al BNR – un nivel de peste 300 milioane lei”, argumentează reprezentanţii Asociaţiei.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele