O prințesă a devenit prima femeie ambasador al Arabiei Saudite

33
Foto: Getty Images

O prințesă saudită a fost numită în funcția de ambasador în Statele Unite, devenind prima femeie din Arabia Saudită care deține o astfel de funcție, relatează The Telegraph.

Numirea prințesei Reema bint Bandar al-Saud (foto) are loc pe fondul controverselor provocate de informațiile referitoare la încarcerarea și tortura la care ar fi supuse femeile activiste din Arabia Saudită, dar și al asasinării jurnalisului disident, Jamal Khashoggi.

Legile stricte ale regatului conservator, ce limitează libertățile femeilor, au intrat în atenția comunității internaționale după ce adolescenta Rahaf Mohammed Alqunun, a reușit să fugă din Arabia Saudită, menționând apoi o familie abuzivă și opresiuni susținute de autorități.

Prințesa Reema, al cărei tată, Bandar bin Sultan al-Saud, a deținut funcția de ambasador la Washington în intervalul 1983 – 2005, a crescut în Statele Unite și Arabia Saudită și a obținut o licență în studii muzeale la Universitatea George Washington.

Prințesa va prelua funcția de ambasador de la prințul Khalid bin Salman, fratele mai mic al prințului-moștenitor Mohammad bin Salman.

Relația dintre Statele Unite și Arabia Saudită s-a deteriorat după asasinarea jurnalșistului disident Jamal Khashoggi, editorialist al Washington Post, dar și pe fondul războiului din Yemen.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele