Statele Unite au impus noi sancțiuni Venezuelei

16
2 minute de lectură

Statele Unite au anunțat ieri impunerea de noi sancțiuni împotriva mai multor membri ai Guvernului din Venezuela, pentru susținerea pe care aceștia o acordă președintelui Nicolas Maduro, și au cerut înghețarea conturilor companiei petroliere de stat PDVSA, informează Mediafax.

Decizia Administrației de la Washington a venit în urma confruntărilor militare de la frontiera Venezuelei cu Brazilia, care au provocat moartea a zeci de persoane.

Sancțiunile vizează patru guvernatori din Venezuela, care au rămas aliați ai președintelui Nicolas Maduro pe durata crizei, și constau în blocarea conturilor pe care aceștia le au deschise în Statele Unite.

Măsurile au fost anunțate de vicepreședintele american, Mike Pence, la Bogota, în cadrul întâlnirii cu liderii țărilor din Grupul de la Lima.

Pence a transis că Statele Unite îl vor susține în continuare pe Guaido, până când criza națională va fi soluționată. Vicepreședintele a cerut țărilor din Grupul de la Lima să înghețe conturile companiei petroliere de stat PDVSA și a anunțat că Statele Unite vor lua măsuri dure în ceea ce privește Venezuela.

Statele Unite au cerut luni organizarea unei noi reuniuni a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite pe tema crizei din Venezuela. Washingtonul vrea ca reuniunea Consiliului de Securitate ONU să se desfăşoare marţi. Cea mai recentă reuniune a Consiliului de Securitate ONU pe tema situaţiei din Venezuela a avut loc la 27 ianuarie.

La rândul său, Administrația de la Ottawa a cerut țărilor partenere să extindă sancțiunile impuse aliaților președintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, pentru a determina retragerea acestuia de la putere, a anunțat ieri Chrystia Freeland, ministrul canadian de Externe.

„Am adăugat o mare parte a liderilor regimului Maduro pe lista de sancțiuni. Discutăm cu partenerii noștri despre noi metode de extindere a listei de sancțiuni, pentru a avea un efect mai substanțial“, a declarat Freeland în cadrul summitului din Bogota.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele