Oamenii renunță la zboruri de teama coronavirusului | În Craiova, 60% din curse au fost anulate

91
2 minute de lectură

Aproape 60 la sută din zborurile către Italia de pe Aeroportul Internațional Craiova vor fi scoase, în perioada 11 martie – 2 aprilie 2020, după ce pasagerii au început să renunțe la călătorii de teama coronavirusului, au anunțat, vineri, oficialii aerogării.

Potrivit reprezentanților Aeroportului Internațional Craiova, începând cu data de 23 februarie, după ce în Italia a fost dată alerta de coronavirus, numărul pasagerilor a scăzut, la fiecare cursă, în medie cu 60 de persoane.

Vineri, doar 38 de pasageri au plecat către Milano, deși erau rezervate 170 de bilete.

Din cauza numărului mic de călători, compania aeriană a decis ca în perioada 11 martie – 2 aprilie 2020, să reducă frecvența zborurilor către Milano și Roma, în timp ce cursele către Bologna vor vor fi scoase, în această perioadă.

Ultimul zbor către Bologna va fi pe 10 februarie.

„Compania Wizz Air a anunțat că pe anumite rute către nordul Italiei, în perioada 11 martie- 2 aprilie 2020, frecvența zborurilor va fi redusă cu aproximativ 60% din capacitatea de zbor. Programul va reveni la normal după 2 aprilie. Astfel, pentru Craiova, pe rutele de Milano, de la 4 zboruri pe săptămână s-a trecut la două frecvențe. Pentru Bolgna, nu mai este nici un zbor după data de 11 martie și până pe 29 martie, iar pentru Roma s-a trecut de la două frecvențe la o singură frecvență. Cauza este numărul redus de pasageri pentru cursele de Italia. Astăzi, de exemplu, pentru zborul de Milano erau 170 de rezervări, însă au plecat doar 38 de pasageri”, a declarat pentru MEDIAFAX, Oana Răducănoiu, purtător de cuvânt Aeroportul Internațional Craiova

Pe 18 și 22 februarie, un cetățean italian infectat cu coronavirus, a călătorit cu o aeronavă a acestei companii aeriene, de la Bologna la Craiova și retur.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele