Oficial american: Am intrat în “Rezistenţa” anti-Trump

67
1 minut de lectură

Un înalt oficial de la Casa Albă a scris într-un editorial din The New York Times despre experienţa sa în cadrul administraţiei Trump, pe care a descris-o drept una “de rezistenţă” faţă de ceea ce el a a numit “amoralitatea” şi “impulsivitatea” preşedintelui.

Editorialul nu este semnat, The New York Times precizând că dezvăluirea identităţii autorului i-ar pune acestuia poziţia în joc. În schimb, publicaţia se declară mândră că a publicat editorialul, “care aduce şi mai multă lumină asupra a ceea ce se întâmplă în administraţia Trump”.

Autorul editorialului scrie că unii membri ai administraţiei se străduiesc să minimalizeze efectele acţiunilor lui Donald Trump pentru a “proteja ţara de cele mai rele înclinaţii ale preşedintelui”.

Donald Trump l-a calificat pe autorul editorialului drept un laş, iar pe New York Times drept un ziar mincinos.

Editorialul vine la o zi după ce în presa americană au apărut fragmente din cartea jurnalistului Bob Woodward în care acesta descrie “o lovitură de stat administrativă” care ar avea loc la Casa Albă pentru a proteja naţiunea de preşedinte, inclusiv îndepărtarea unor documente de pe biroul său astfel încât acesta să nu le poată semna.

Bob Woodward alături de Carl Bernstein au fost principalii autori ai dezvăluirilor din scandalul Watergate care a dus la demisia preşedintelui Nixon în anii 70.

Woodward este autorul mai multor cărţi despre administraţiile Clinton şi Obama, dar şi despre alte subiecte din politica americană.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele