Suspecții din cazul Skripal, ”ofiţeri de informaţii ai armatei ruse”

50
1 minut de lectură

Premierul britanic, Theresa May, a declarat că cei doi bărbaţi identificaţi de procurori drept suspecţi în atacul cu neurotoxină din martie sunt ofiţeri de informaţii ai armatei ruse.

May a adăugat că serviciul din care fac parte cei doi suspecți ”este cunoscut sub numele de GRU”.

”GRU este o organizaţie cu o înaltă disciplină şi cu un lanţ de comandă bine stabilit. Aşadar, aceasta nu a fost o operaţiune pe cont propriu, ci, în mod aproape cert, a fost aprobată şi din afara GRU, la un nivel înalt al statului rus”, a spus ea.

Purtătorul de cuvânt al premierului a adăugat ulterior că Theresa May a discutat cu Trump marţi seara, cu o zi înainte de a face anunțul.

“Acţiunile GRU reprezintă o ameninţare pentru toţi aliaţii noştri şi noi le transmitem acestora informaţiile pe care le deţinem. Acum ne vom intensifica eforturile colective de a distruge şi a destructura această reţea”, a afirmat purtătorul de cuvânt al lui May.

Procurorii din Marea Britanie au anunţat că deţin suficiente probe pentru a pune sub acuzare doi cetăţeni ruşi, în cazul tentativei de asasinare a fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia, Iulia, în Salisbury, în luna martie, prin utilizarea neurotoxinei Novichok. Procurorii au comunicat identitatea celor doi suspecţi – Alexander Petrov şi Ruslan Boshirov – care ar fi împrăştiat otrava pe uşa de la intrare în locuinţa domnului Skripal.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele