Rectificarea bugetară ”s-a fundamentat pe punctul de vedere al ministrului justiției”

120
2 minute de lectură

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat că decizia Executivului privind rectificarea bugetară s-a fundamentat pe un punct de vedere transmis de ministrul Justiției, Tudorel Toader, în care se face referire la decizii CCR.

„Noi am avut și am prezentat astăzi, la începutul discuției pe rectificare, un punct de vedere pe care ni l-a transmis ministrul Tudorel Toader înaintea ședinței de Guvern, chiar ieri, și anume un punct de vedere care fundamentează destul de bine decizia legală a Guvernul, de astăzi, de a rectifica bugetul fără avizul CSAT”, a declarat, la finalul ședinței de Guvern de miercuri, ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici, citat de Mediafax.

”Sunt, dacă nu mă înșel, trei decizii ale CCR din 2011, decizia 383, 574 si 575, care fundamentează că un aviz este obligatoriu de solicitat, dar nu trebuie sa aștepți un astfel de aviz. În cele trei decizii se spune foarte clar că refuzul sau împiedicarea unui aviz reprezintă o înțelegere greșită a rolului său legal și constituțional fără a fi însă afectată constituționalitatea legii asupra căreia nu a fost dat avizul”, a spus el.

Întrebat dacă se așteaptă ca legea de aprobare a OUG privind rectificarea bugetară să fie atacată la CCR după aprobarea ei în Parlament, Teodorovici a răspuns: „Având în vedere practica din ultima perioadă, cu toții ne așteptăm ca orice iese din Parlament să fie undeva atacat”.

Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, prima rectificare bugetară pe anul 2018, a anunțat purtătorul de cuvânt al instituției, Nelu Barbu, la finalul ședinței de la Palatul Victoria. Rectificarea bugetară a fost adoptată fără avizul CSAT, proiectul fiind introdus pe ordinea suplimentară a ședinței de miercuri a Executivului.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, miercuri, că Executivul va adopta rectificarea bugetară, deoarece și-a îndeplinit obligația de a cere CSAT un punct de vedere, ea afirmând că și-ar fi dorit ca acest proiect să fie rezultatul unui consens între Președinție și Guvern, relatează Mediafax.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele