Oficial american: După 70 de ani, NATO trebuie să se dezvolte şi să se schimbe, pentru a nu deveni desuetă

35
2 minute de lectură

Urmăriți-ne și pe Facebook.

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a afirmat că Alianţa Nord-Atlantică trebuie reformată, deoarece altfel riscă să devină “desuetă”, îndemnând ţările membre NATO să respecte angajamentele.

“După 70 de ani, NATO trebuie să se dezvolte şi să se schimbe. Trebuie să se confrunte cu realităţile de astăzi, cu provocările de astăzi”, a declarat Mike Pompeo, citat de agenţia de presă Reuters, preluat de Mediafax.

“Dacă naţiunile membre cred că pot obţine beneficiile de securitate fără a oferi Alianţei Nord-Atlantice resursele de care are nevoie, dacă nu se ridică la înălţimea angajamentelor, există riscul ca NATO să devină ineficientă şi desuetă”, a atras atenţia secretarul de Stat american.

Mike Pompeo a criticat modul în care Rusia şi China îi tratează pe deţinuţii politici. “Sunt folosite metode familiare pentru foştii cetăţeni est-germani”, a subliniat el.

Referindu-se la aniversarea Căderii Zidului Berlinului, Mike Pompeo a subliniat că Occidentul pare să se fi “rătăcit după acest moment de mândrie”. “Am crezut că putem redirecţiona resursele de la alianţe şi de la armate. Ne-am înşelat. Astăzi, Rusia – condusă de un fost ofiţer KGB care a activat în Dresda – îşi invadează vecinii şi îşi omoară adversarii politici”, a acuzat şeful diplomaţiei americane.

Mike Pompeo a afirmat că Partidul Comunist chinez “configurează o nouă viziune asupra autoritarismului” şi a avertizat Germania în privinţa utilizării tehnologiei Huawei pentru construirea reţelei de telecomunicaţii 5G.

Urmăriți-ne și pe Facebook.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele