Oficial francez: Un Brexit fără acord este posibil dacă Londra nu va ajunge la un compromis

14
1 minut de lectură
Sursa: Pexels

Producerea unui Brexit fără acord este foarte posibilă dacă Marea Britanie nu va încerca să facă un compromis, a declarat vineri Amelie de Montchalin, ministrul francez pentru Afaceri Europene, relatează site-ul agenției Reuters, preluat de MEDIAFAX.

„În momentul de față, dacă discuțiile nu vor continua așa cum sperăm noi, dacă nu există nicio dorință, în special din partea Marii Britanii, pentru un compromis, atunci ieșirea fără acord este posibilă”, a declarat Montchalin.

Oficialul francez a mai afirmat că un acord încă este posibil dacă discuțiile între negociatorul UE pentru Brexit, Miche Barnier și omologul său britanic Stephen Barclay, care vor avea loc vineri, vor continua să exploreze posibilități.

„Lucrăm să ajungem la o înțelegere, nu orice înțelegere, sub orice condiții. Nu vom renunța la principiile din ultimii doi ani și jumătate”, a adăugat aceasta.

Boris Johnson a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele