Oficial UE: Administraţia Trump este responsabilă de amplificarea tensiunilor cu Iranul

35
1 minut de lectură

Administraţia Donald Trump este responsabilă de amplificarea tensiunilor din Orientul Mijlociu din cauza încălcării Acordului nuclear semnat de marile puteri cu Iranul, a afirmat marţi Nathalie Tocci, un oficial european de rang înalt, informează Mediafax.

„Actuala situaţie se întâmplă dintr-un motiv care nu a fost menţionat până acum, anume faptul că Statele Unite au încălcat Planul Comun Complet de Acţiune, adică Acordul iranian. Practic, nu respectă partea lor din acord“, a declarat, pentru BBC, Nathalie Tocci, consilier special al Federicăi Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

Statele Unite au anunțat luni suplimentarea efectivelor și resurselor militare din Orientul Mijlociu, pe fondul tensiunilor cu Iranul.

„Ca răspuns la o solicitare a Comandamentului Central al Statelor Unite pentru suplimentarea forțelor, cu recomandarea Statului Major General și după consultări cu Casa Albă, am autorizat suplimentarea cu aproximativ 1.000 de militari a forțelor din Orientul Mijlociu“, a anunțat secretarul american al Apărării, Patrick Shanahan, prin intermediul unui comunicat.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele