Oficial venezuelean: Guvernul este dispus să reia dialogul cu opoziția din Venezuela

13
1 minut de lectură

Guvernul venezuelean este dispus să relanseze discuțiile cu opoziția, care au fost întrerupte după ce Statele Unite au impus noi sancțiunii asupra țării, a declarat joi ministrul de Externe, Jorge Arreaza, relatează site-ul agenției Dpa, preluat de Mediafax.

“Președintele Nicolas Maduro a cerut o pauză a discuțiilor, nu ne-am retras definitiv din proces”, a declarat Arreaza.

“Desigur că vor exista contacte și vom putea cu siguranță să reluăm dialogul”, a adăugat acesta.

“Reprezentanții Norvegiei sunt aici acum. Vom participa la orice proces va fi mai aproape de soluționarea conflictului”, a informat, la rândul său, liderul opoziției, Juan Guaido.

Președintele american Donald Trump a impus la începutul lunii înghețarea tuturor activelor guvernului venezuelean din Statele Unite. Ordinul executiv semnat de Trump depășește cu mult sancțiunile impuse în ultimele luni împotriva companiei petroliere de stat PDVSA și a sectorului financiar din Venezuela, precum și măsuri împotriva a zeci de oficiali și entități venezuelene.

Statele Unite și majoritatea națiunilor occidentale au solicitat ca actualul lider de la Caracas, Nicolas Maduro, să demisioneze și l-au recunoscut pe liderul opoziției venezuelean Juan Guaido ca președinte interimar legitim al țării.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele