Ofițer care călătorea cu președintele Braziliei, arestat pentru trafic de cocaină

49
1 minut de lectură

Un ofițer al Forțelor Aeriene din Brazilia care călătorea cu contingentul G20 al președintelui brazilian Jair Bolsonaro a fost arestat marți, după ce a fost prins cu 39 de kilograme de cocaină, potrivit CNN.

Ofițerul a fost arestat în Sevilla, când avionul de rezervă care călătorea spre Osaka, Japonia, a fost oprit, potrivit Ministerului Apărării din Brazilia.

„Ministerul Apărării informează că, marți, 25 iunie, un ofițer al Forțelor Aeriene suspectat pentru transport de substanțe narcotice a fost reținut în aeroportul din Sevilia, Spania“ se arată într-un comunicat. „Investigăm faptele și lansăm o anchetă a Poliției Militare“, precizează comunicatul.

Ofițerul a fost identificat drept sergentul Silva Rodrigues, în vârstă de 38 de ani.

Președintele Jair Bolsonaro, care călătorea cu un avion separat, a comentat situația într-o postare pe Twitter. Bolsonaro a declarat că a cerut Ministerului Apărării să coopereze cu autoritățile spaniole și că, dacă va fi găsit vinovat, ofițerul va fi „judecat și condamnat în virtutea legii“.

Vicepreședintele Hamilton Mourao a declarat miercuri că ofițerul era infiltrat în rețelele de droguri.

„Este evident că, având în vedere cantitatea de droguri pe care a avut-o asupra lui, doar nu le-a cumpărat după colț și le-a luat cu el“, a comentat Mourao. „Lucrează ca un transportator de droguri calificat, să spunem așa“, a adăugat el.

Silva este în prezent deținut de autoritățile spaniole fără drept de eliberare pe cauțiune.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele