Olivia Colman și „Green Book“, marile surprize ale Premiilor Oscar

35
2 minute de lectură

Actrița britanică Olivia Colman a contrazis toate previziunile, fiind premiată cu trofeul pentru cea mai bună actriță, în timp ce filmul „Green Book“ a obținut premiul pentru cel mai bun film, în cadrul ediției din acest an al Premiilor Oscar, relatează BBC.

Colman a primit premiul pentru cea mai bună actriță pentru rolul său din pelicula „The Favourite“ și a încântat audiența cu un discurs înlăcrimat, dar și amuzant. Festivitatea anterioară în care o britanică a fost premiată cu un Oscar a fost în 2009, premiul fiindu-i decernat atunci lui Kate Winslet.

„Green Book“ a obținut trei trofee, inclusiv cel pentru cel mai bun film, pentru care favorită ar fi fost producția Netflix „Roma“.

Cele mai multe trofee au fost obținute de „Bohemian Rhapsody“, cu patru premii, în timp ce „Roma“ și „Black Panther“ au obținut câtre trei fiecare.

Glenn Close era considerată favorită pentru rolul său în pelicula „The Wife“, iar acum a atins recordul de neinvidiat de a fi fost nominalizată de șapte ori, fără nici o victorie.

Cele patru premii decernate peliculei „Bohemian Rhapsody“, filmul biografic al formației Queen, au inclus și premiul pentru cel mai bun actor acordat lui Rami Malek, în rolul lui Freddie Mercury.

Mahershala Ali a obținut al doilea Oscar, în interval de numai trei ani. În 2017, actorul a fost premiat pentru rolul secundar din pelicula „Moonlight“, anul acesta fiind premiat pentru rolul ce-l înfățișează pe pianistul Don Shirley, în filmul „Green Book“.

De asemenea, Regina King a primit premiul pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar, pentru „If Beale Street Could Talk“. A fost prima sa nominalizare.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele