OMV Petrom: OUG 19 duce la pierderi de 40 milioane euro. Probleme și cu dezvoltarea Neptun Deep

191
1 minut de lectură

Măsurile din OUG 19/2019, care a modificat prevederile OUG 114/2018, vor avea un impact negativ asupra rezultatului din exploatare al OMV Petrom, de 40 de milioane de euro, arată raportul semestrial al companiei, publicat miercuri, preluat de Mediafax.

În același raport, compania reia precizarea că mediul legislativ actual nu oferă premisele necesare pentru dezvoltarea zăcământului Neptun Deep, o investiție de câteva miliarde. „Rămânem dornici să vedem zăcămintele din Marea Neagră dezvoltate și suntem în dialog cu autoritățile pentru a înțelege calea de urmat”, arată raportul.

OMV Petrom anunța în toamana anului trecut, după apariția legii offshore, că a amânat luarea unei decizii privind investiția în proiectul de explorare din Marea Neagră pentru 2019, din cauza Guvernului român, care a avut nevoie de prea mult timp pentru legea offshore.

Explorarea blocului Neptun din Marea Neagră este un joint venture între OMV Petrom și compania americană ExxonMobil.

Între timp, în contextul în care în media au apărut informații legate de o posibilă retragere a Exxon din parteneriat, compania americană a anunțat că intenționează să atragă în proiect un nou partener.

Ministerul Energieie Anton Anton a declarat la începtul acestei săptămâni că nu a fost informat de compania americană în privința acestor intenții.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele