Opoziţia britanică va cere un nou referendum, dacă Acordul Brexit nu va fi aprobat

39
1 minut de lectură

Partidul Laburist, aflat în opoziţie, va cere Guvernului Theresa May să organizeze un nou referendum cu privire la apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană, dacă Acordul Brexit nu va fi aprobat de Camera Comunelor, a anunțat un lider al formațiunii, John McDonnell.

„Dacă premierul Theresa May va accepta propunerile laburiste şi vom merge în Parlament, cred că vom asigura o majoritate parlamentară. Dar am ajuns în stadiul în care spunem foarte clar că oamenii s-au săturat de perspectiva unui Brexit fără acord şi că aceasta ar fi o catastrofă pentru economia noastră. În interesul naţional, trebuie să ajungem la un compromis, iar, dacă nu vom putea, cred că trebuie să revenim la decizia cetăţenilor“, a declarat John McDonnell, responsabil de Afaceri financiare în cadrul Partidului Laburist, într-un interviu acordat BBC.

„Noi am spus că, în cazul în care premierul nu va aproba propunerile noastre şi nu se va ajunge la un acord în Parlament, menţinem perspectiva revenirii la un vot public“, a subliniat John McDonnell.

Camera Comunelor a respins proiectul de Acord Brexit negociat de Guvernul Theresa May cu liderii Uniunii Europene, amplificând criza politică. Astfel, se conturează următoarele posibilităţi: renegocierea acordului actual, producerea Brexit fără niciun acord privind viitoarea relaţie bilaterală, convocarea alegerilor parlamentare anticipate în Marea Britanie, organizarea unui nou referendum privind apartenenţa ţării la Uniunea Europeană sau renunţarea la Brexit.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele