Opoziția se unește pentru debarcarea lui Liviu Dragnea de la șefia Camerei Deputaților

60
2 minute de lectură

Liderul parlamentarilor PNL, Raluca Turcan, a depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaților solicitarea de revocare a lui Liviu Dragnea de la șefia Camerei.

Solicitarea liberalilor este asumată de USR și PMP și de parlamentarii afiliați partidului lui Victor Ponta, Pro România.

Opoziția îl acuză pe Dragnea că a încălcat regulamentul Camerei și Constituția României pentru că a refuzat să convoace sesiunea extraordinară cerută de PNL, USR și PMP pentru 20-24 august 2018. Dragnea mai este acuzat de încălcarea principiului constituțional al separației puterilor în stat, al independenței justiției și folosirea funcției în interes propriu, precum și de faptul că a făcut declarații fără mandat, în numele Camerei Deputaților, împotriva SUA, UE și NATO. Lui Dragnea i se mai impute și blocarea abuzivă a inițiativelor parlamentare ale partidelor din Opoziție.

”Toate considerentele expuse mai sus relevă o încălcare gravă a Constituției României de către președintele Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea. Sancțiunea aplicabilă pentru încălcarea gravă a Constituției este revocarea din funcție, pe motive de natură juridică în temeiul art. 64 alin (2) din Constituția României. Potrivit jurisprudenței constituționale revocarea din funcție a președintelui Camerei Deputaților se poate realiza în două situații: ca urmare a pierderii sprijinului politic din partea grupului parlamentar care l-a propus sau, a doua situație, pe motiv de natură juridică dacă se constată încălcarea gravă a Constituției (…) Suntem în prezența situației de revocare din funcție pentru motive de natură juridică”, se spune în documentul prin care se cere revocarea lui Dragnea.

Revocarea din funcție pentru motive de natură juridică se face cu votul a jumătate plus unu dintre deputații prezenți.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele