Orban anunță că analizează plafonarea prețului la medicamente, măști și dezinfectanți

45
3 minute de lectură
Foto: Bogdan Cristel

Premierul Ludovic Orban a anunțat, prin videoconferință, că în decretul privind instituirea stării de urgență ar putea fi prevăzută plafonarea prețului la medicamente, măști de protecție sau dezinfectanți.

„O altă măsură care sigur va fi luată este măsura de a limita creșterile prețurilor la medicamente și la astfel de produse care sunt foarte căutate în momentul de față. Există această posibilitate de a plafona prețurile la anumite produse absolut necesare, cum sunt măști, mănuși, echipamente de protecție, dezinfectanți și alte categorii de produse. Orice măsură care va fi inclusă în cadrul stării de urgență va fi una pe care noi o vom considera absolut necesară și vom încerca să limităm la maximum eventualele drepturi și libertăți care să fie afectate în cadrul stării de urgență”, a spus Ludovic Orban, în cadrul unei videoconferințe de presă.

Un alt efect al instituirii stării de urgență vizează facilitatea achiziției rapide a produselor din domeniul sănătății și întărirea instituțiilor statului care se luptă cu epidemia de coronavirus.

„Se știe că e o nevoie acută de materiale, de echipamente, de substanțe, de medicamente, echipamente de protecție, pentru care există în momentul de față o dificultate foarte mare în obținerea lor, din cauza cererii crescute din partea tuturor statelor. Avem nevoie de proceduri de achiziții rapide, imediate, prin negociere directă de fiecare dată când avem posibilitatea de a încheia contracte prin care să obținem astfel de produse, de echipamente, care sunt absolut necesare pentru funcționarea întregului dispozitiv care se luptă împotriva acestui virus. De asemenea, avem nevoie de măsuri care să întărească toate instituțiile care sunt în prima linie a bătăliei. Întărirea direcțiilor de sănătate publică, întărirea tuturor structurilor din cadrul MAI, întărirea capacității spitalelor de a primi pacienții și de a proteja serviciile de sănătate absolut necesare”, a adăugat Orban.

Klaus Iohannis a anunțat că va decreta stare de urgență, începând de luni. Numărul cazurilor cu coronavirus în România a ajuns la 139.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele