Orban: Avem 237 de semnături. Suntem în discuții cu peste 10 parlamentari, printre care și PSD

21
2 minute de lectură
Ludovic Orban. Sursa: Facebook

Ludovic Orban a declarat că au fost strânse 237 de semnături pentru moțiunea de cenzură, precizând că PNL este în discuții cu peste 10 parlamentari pentru susținerea demersului, inclusiv cu aleși de la PSD, informează MEDIAFAX.

„Până astăzi (miercuri – n.r.) avem cu patru semnături peste minimul de semnături necesare pentru trecerea moțiunii de cenzură. Avem 237 de semnături. În afară de aceste semnătruri avem angajate discuții cu încă peste zece parlamentari, fie pentru semnături fie pentru susținerea moțiunii. Sunt parlamentari independenți, parlamentari ai minorităților naționale și parlamentari PSD”, a declarat Ludovic Orban, miercuri, la Parlament.

Întrebat dacă există și semnatari de la PSD, Ludovic Orban a răspuns: „Veți vedea semnatarii moțiunii în momenul depunerii acesteia”.

Liderul PNL și-a expriamt convingerea că Guvernul va fi demis în urma moțiunii de cenzură, existând posibilitatea să voteze și parlamentari care nu au semnat moțiunea.

„Guvernul după opinia mea va fi demis. În afară de cei 237 de semnatari există posibilitate să decidă foarte mulți să voteze această moțiune chiar dacă nu au semnat-o. Din punctul meu de vedere există toate șanse ca Guvernul să treacă și ca Viorica Dăncilă să plece ca simplu cetățean”, a completat Orban.

Președintele liberalilor a mai spus că textul moțiunii este finalizat, iar în cursul zilei de miercuri parlamentarii îl vor primi. Moțiunea ar urma să fie depusă la începutul săptămânii viitoare.

Călin Popescu Tăriceanul, liderul ALDE, a declarat, marți, că Opoziția are în prezent 238 de semnături pentru moțiunea de cenzură, dintre care 20 sunt parlamentari din ALDE.

PSD a decis strategia de a fi prezenți în bănci la moțiune, însă să nu o voteze. Liderul formațiunii, Viorica Dăncilă a avertizat încă din luna iunie că parlamentarii PSD care vor vota moțiunea ar putea fi excluși din partid.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele