Orban: Carmen Dan a mințit. Nu suntem în Schengen din cauza guvernului PSD-ALDE

144
3 minute de lectură

Președintele liberalilor, Ludovic Orban, spiune că ministrul de Interne Carmen Dan a mințit în legătură cu introducerea pe ordinea de zi a Consiliului JAI a discuției despre Spațiul Schengen.

“A mințit cu nerușinare și știm lucrul acesta. Deci pe agenda Consiliului UE pe JAI nu a existat acest subiect pe ordinea de zi, nu s-a discutat nici măcar informal. Deci este o minciună gogonată și asta am și reproșat Guvernului României, că nu și-a sumat răspunderea de a se bate pentru români și de a încerca să atingă acest obiectiv al României de aderare la Spațiul Schengen”, a spus Orban, vineri, într-o conferință de presă, citat de Mediafax.

”Toți românii trebuie să știe că astăzi nu suntem în Spațiul Schengen numai și numai din cauza Guvernului PSD-ALDE, din cauza atitudinii ostile pe care o au față de tot ce înseamnă valoare, princpiu, reglementare de la nivelul UE și conflictul pe care l-au deschis cu instituțiile europene e un conflict care se datorează atitudinilor complet anti-europene. Principalul vinovat pentru că România nu ete în Spațiul Schengen este, repet, actualul Guvern care nici măcar nu și-a fixat ca obiectiv, nici măcar nu a încercat să introducă pe ordinea de zi acest subiect“, a mai spus Orban.

Carmen Dan, contrazisă și de secretarul de stat al ministrului german al Internelor

Secretarul de stat pe lângă ministrul federal al Internelor, Stephan Mayer, a contrazis-o joi seară pe Carmen Dan și a spus că subiectul Schengen nu a fost introdus de președinția română pe agenda Consiliului JAI, desfășurat la București.

 „Subiectul includerii României și Bulgariei în spațiul Schengen nu este pe agenda oficială a acestei reuniuni informale. Nu a fost inclus pe agendă de președinția română“, a declarat pentru Europa liberă Stephan Mayer, secretar de stat în ministerul de Interne german.

 „Am inclus pe agenda noastră această temă foarte importantă nu doar pentru că este o temă de interes pentru România şi Bulgaria, ci şi pentru că ea se referă şi la alte aspecte importante, cum ar fi menţinerea controalelor la frontierele interne pentru perioade lungi de timp. Este adevărat că în Europa au avut loc o serie de evenimente, şi mă refer la numeroase atacuri teroriste, care au pus în pericol siguranţa cetăţenilor din unele state membre, cred că tocmai de aceea trebuie să identificăm un echilibru între menţinerea securităţii şi siguranţei acestor cetăţeni din statele expuse riscului terorist şi presiunii migratorii şi valoarea fundamentală care este reprezentată de spaţiul european de liberă circulaţie“, a declarat Carmen Dan.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele