Orban cere angajarea mai multor medici epidemiologi: Avem de nevoie de ei ca de aer

50
2 minute de lectură
Sursa: gov.ro

Premierul interimar Ludovic Orban a spus, marți seara, în cadrul ședinței Executivului, că e nevoie ca efectivele de epidemiologi să fie crescute, solicitând ministrului Sănătății să angajeze doctori care au această specialitate, potrivit Mediafax.

„Creșteți efectivele de medici implicați în anchetele epidemiologice. Găsiți soluții cu cei 20 de absolvenți care, în momentul de față, nu au locuri de muncă. Avem medici epidemiologi care nu au locuri de muncă. Avem nevoie de epidemiologi ca de aer. Ei trebuie implicați, găsite soluții, încheiate contracte de colaborare și găsită o perspectivă de angajare pentru medicii epidemiologi”, a spus Orban, în ședința de Guvern.

De asemenea, premierul interimar a adăugat că și ministrul Apărării a mobilizat efectivele de medici epidemiologi care pot să fie implicați.

„Suntem departe de ce se întâmplă în Italia, Franța sau Spania. Avem 25 de pacienți diagnosticați, cinci vindecați cu tratamentul antiretroviral care se practică. Este important că cei 20, toate sunt forme ușoare ale bolii. Nu există niciun pacient intubat. Avem constituită această baze de date interactivă cu tot ce înseamnă DSP și spitale județene. (…) Facem simulări și pentru scenariile 3 sau 4 pentru că este important să fim foarte bine pregătiți și să împiedicăm răspândirea coronavirusului”, a explicat, în ședința de Guvern, ministrul Sănătății, Victor Costache.

1 COMENTARIU

 1. Istoria da raspunsul. La razboi ca la razboi.
  La primul razboi mondial s-a promis oamenilor pamant,
  Romania a devenit Mare.
  Promiteti (si tineti-va de cuvant) medicilor, salarii, spitale
  si tehnica medicala la zi
  Tehnica medicala poate veni si acum cu starea de urgenta.
  Tot acum se pot inlatura managerii geniali precum Pintea.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele