Orban: Îl susținem pe Mureșan la vicepreședinția PPE și pe Donald Tusk la conducerea partidului european

27
2 minute de lectură

Urmăriți-ne și pe Facebook

Ludovic Orban a declarat, luni, că Guvernul îl susține pe Siegfried Mureșan la funcția de vicepreședinte al PPE. Totodată, premierul a mai precizat că îl susține pe Donald Tusk la funcția de președinte al PPE și că i-a transmis acestuia dorința de a-l avea pe Antonio Lopez secretar general al PPE.

„Susținem un candidat la funcția de vicepreședinte al PPE, în persoana lui Siegfried Mureșan, susținem candidatura lui Donald Tusk la funcția de președinte al PPE. De asemenea, cu ocazia congresului vom avea foarte multe întâlniri bilaterale, vă vom comunica calendarul acestor întâlniri bilaterale. În ceea ce mă privește pe mine până acum am stabilit, în marja congresului PPE, opt întâlniri bilaterale, cu premieri din diferite țări care sunt membrii de partide din cadrul PPE, cu comisari europeni, întâlniri care ne permit întărirea relațiilor cu partenerii noștrii și evident creșterea influenței pe care o avem la nivel european“, a declarat, luni, premierul Ludovic Orban.

Întrebat dacă îl susține pe pe Antonio Lopez-Isturiz la funcția de secretar general al PPE, Ludovic Orban a răspuns: „Evident, domnul Lopez este prietenul nostru, dar aici procedura la congresul PPE este aceea că întâi este ales președintele și președintele propune apoi secretarul general. Sigur că noi i-am transmis celui pe care-l susținem la președinte că relația noastră cu domnul Lopez este una foarte bună“.

Congresul Partidului Popular European va avea loc între 20 și 21 noiembrie în Croația, la Zagreb. Aproape 2.000 de participanți din 40 de state au fost invitați să participe la congresul din Zagreb.

La congresul PPE va participa și președintele României Klaus Iohannis.

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele