Orban: Singurul partid din România care contează la nivel european este PNL

52
2 minute de lectură

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a făcut vineri o analiză pe scurt despre importanța la nivel european a partidelor din România, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

El a spus că singurul partid care contează la nivel european este PNL și că PSD și ALDE, care constituie alianța la putere în România, sunt nefrecventabile inclusiv în rândul partenerilor lor europeni. El s-a referit, în context, inclusiv la alegerea făcută de Partidul Socialiștilor Europeni (PES), la care este afiliat Partidul Social Democrat din România, care l-a desemnat candidat la președinția Comisiei Europene chiar pe Frans Timmermans, cel mai virulent critic al guvernării PSD-ALDE. ”Singurul partid din România care contează în Europa este Partidul Național Liberal. Cu cât PNL este mai puternic în România și în Europa, cu atât România este mai puternică în Europa. Cu atât interesele românilor la nivel european sunt mai bine reprezentate.

Din păcate pentru țară noastră, PSD și ALDE nu contează în familiiile lor politice, fiind considerate nefrecventabile de partenerii lor politici europeni. Gândiți-va că PES l-a desemnat candidat la Președinția Comisiei Europene pe Frans Timmermans, unul dintre cei mai mari critici ai guvernării PSD- ALDE”, a scris pe Facebook Ludovic Orban. El susține că delegația PNL a avut, la congresul Partidului Popular European (PPE) din acelste zile, ocazia de a susține cel mai bine interesele României în fața partenerilor din celalate țări membre ale Uniunii Europene.

”În două zile de congres, în paralel cu dezbaterile din plen, am avut întâlniri bilaterale cu președintele și secretarul general PPE, cu trei prim-miniștri, cu cinci comisari europeni din domenii foarte importante pentru România ( agricultură, buget, digitalizare, relații de vecinate ), cu președinți de partide partenere ( dintre care unele vor câștigă alegerile viitoare ), cu alți lideri europeni importanți. Nu în ultimul rând, candidatul susținut de PNL, Manfred Weber, un om foarte apropiat de PNL, a fost votat de Congres candidat oficial la Președinția Comisiei Europene și, cel mai probabi, va conduce Comisia Europeană după alegerile din mai”, a conchis liderul liberal. Manfred Weber a fost desemnat candidat PPE pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene.

În prezent, preşedintele Comisiei Europene este Jean-Claude Juncker.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele