Guvernul a adoptat OUG de extindere a înregistrării la votul în diaspora

41
2 minute de lectură

Executivul a adoptat, joi, ordonanța de urgență care vizează extinderea termenului de înscriere la vot al românilor din străinătate, de la 11 la 15 septembrie, a anunțat purtătorul de cuvânt al instituției, Nelu Barbu, citat de Mediafax.

„În ședința de guvern de astăzi, la propunerea AEP a fost adoptat un proiect de ordonanță de urgență privind modificarea și completarea legii 370/2004 pentru alegerea președintelui României, modificarea legii 208/2015 privind alegerea senatului și Cdep, precum și pentru organizarea și funcționarea AEP precum și unele măsuri pentru buna organizare și desfășurare a alegerilor pentru președintele României din anul 2019”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

El a precizat și care sunt modificările adoptate prin OUG:

„Printre aspectele propuse spre reglementare prin acest proiect de ordonanță de urgență se numără stabilirea datei de 15 septembrie 2019, termen limită pentru înregistrarea cetățenilor români cu drept de vot din străinătate ca alegător prin corespondență, respectiv ca aelgători într-o secție de votare organizată în străinătate Sunt regelemntări privind modul înc are sunt desemnați președinții birourilor electorale de al secțiiel de votare din străinătate și locțiitorii acestora. Termenele la care se faca aceste numiri, de exemplu cu 45 de zile înaintea primei zi de vot în străinătate. Sun câteva obligații pentru președintele biroului electoral al secției de votare din străinătate, locțiitorul și membrii biroului. De asemenea sunt transmise informații cu privire la modul în care vor fi remunerate aceste persoane”, a adăugat Nelu Barbu.

Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele