Pakistanul l-a predat pe pilotul indian capturat în urma raidurilor aeriene din Kashmir

32
1 minut de lectură

Autoritățile din Pakistan l-au adus la granița cu India pentru a-l preda pe pilotul capturat miercuri în urma doborârii unui avion de către forțele militare pakistaneze în cursul incidentelor aeriene ce au avut loc deasupra regiunii disputate Kashmir, informează Mediafax.

Căpitanul Abhinandan Varthaman, a fost adus astăzi cu un convoi care a pornit din orașul Lahore din estul Pakistanului până la trecerea frontierei de la Wagah, escortat de vehicule militare cu soldați, care aveau armele la vedere.

De cealaltă parte a graniței, polițiștii indieni aliniați de-a lungul drumului alături de un grup de locuitori din zonă, au fluturat steagul național al Indiei și au ținut o uriașă ghirlandă de flori pentru a-l întâmpina.

Islamabadul a spus că predarea pilotului este un gest de pace care ar putea dezamorsa tensiunile și ar putea evita un alt război între India și Pakistan.

Avioane militare indiene au efectuat marţi un raid aerian „preventiv“ în Kashmirul pakistanez, vizând poziţii ale grupului terorist Jaish-e-Mohammad, care a revendicat atentatul comis în Kashmirul indian, soldat cu moartea a 46 de militari.

Miercuri au avut loc noi confruntări aeriene deasupra regiunii disputate Kashmir, Islamabadul anunțând că a lansat raiduri aeriene în replică la atacurile indiene din ziua precedentă.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele