Subaru recheamă în service 2,2 milioane de autoturisme

20
1 minut de lectură

Subaru a anunțat ieri că va rechema în service 2,2 milioane de autoturisme de tip SUV, din cauza unor probleme la stopurile de frână ce pot afecta inclusiv pornirea motorului. Nu s-au înregistrat accidente provocate de problema tehnică.

Compania a anunțat că va rechema 306.728 de unități Impreza și Forester în Japonia, în timp ce restul vehiculelor vor fi chemate în service în America de Nord și alte regiuni.

„Este cea mai de amploare acțiune de acest fel din istoria Subaru“, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Potrivit Subaru, produsele de curățat pot afecta sistemul de aprindere al stopurilor de frână, precum și aprinderea propriu-zisă a motorului.

Subaru nu a dat publicității costurile operațiunii, însă, potrivit cotidianului Nikkei, compania estimează costuri de aproximativ 90 de milioane de dolari.

Reputația Subaru, construită inclusiv pe gradul de siguranță al vehiculelor sale, a fost afectată de mai multe scandaluri în ultimii ani. Între altele, compania a fost nevoită să recunoască faptul că și-a autorizat o serie de angajați necalificați să efectueze inspecții finale asupra unor autoturisme.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele