Părinții unor elevi de la o școală din Mureș cer izolarea unui copil, pentru că mama acestuia a revenit din China

7
2 minute de lectură
Foto: Pixabay

Părinții unor elevi din Târgu-Mureș au cerut izolarea unui copil pentru că mama acestuia a revenit recent din China, iar oamenii se tem că ar putea să aibă coronavirus, transmite Mediafax.

Este vorba de părinții unor elevi de clasa a I-a de la Şcoala Gimnazială „George Coşbuc” din Târgu Mureş. Aceștia au cerut conducerii școlii izolarea acasă a unui copil a cărui mamă a venit din China. Copilul va lipsi două săptămâni de la ore.

„Părinții unor elevi de la Școala Gimnazială <George Coșbuc> Târgu Mureș au cerut conducerii școlii izolarea la domiciliu a unui copil din clasa a I-a, de la secția maghiară, după ce au aflat că mama acestuia se întoarce în țară din China, Regiunea Macao, unde au fost depistate cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Părinții s-au arătat îngrijorați pentru sănătatea copiilor lor și au cerut măsuri de evitare a unei îmbolnăviri, astfel încât au cerut ca elevul să nu frecventeze școala timp de două săptămâni cât mama sa se va afla în carantină. Femeia a sosit, deja, acasă și va sta izolată la domiciliu alături de copil timp de 14 zile, urmând ca acesta să recupereze, ulterior, cursurile. A fost anunțat și Ministerul Sănătății despre această situație”, a declarat șeful Inspectoratului Județean Mureș, Claudiu Bândilă.

Potrivit acestuia, părinții au cerut ca, la sfârșitul perioadei de izolare, atât mama cât și copilul să prezinte rezultatele analizelor medicale efetuate după perioada de 14 zile.

DSP Mureș a transmis ISJ Mureș, Școlii „George Coșbuc” și Prefecturii Mureș că toți călătorii care se întorc din China trebuie să declare la intrarea în țară acest lucru și să completeze un chestionar, iar DSP va monitoriza situația timp de 14 zile cât este perioada de autoizolare la domiciliu.

„În cazul în care apare simptomatologia unei afecțiuni respiratorii se va apela numărul de urgență 112”, au spus reprezentanții DSP Mureș.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele