Parlamentarii britanici acuză Facebook că acționează ca un „gangster digital“

42
2 minute de lectură

Un comitet din cadrul Parlamentului britanic a acuzat Facebook de încălcarea legilor competiției și cele referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal, într-un raport despre dezinformările din social media. Raportul îl cataloghează pe directorul executiv al companiei, Mark Zuckerberg, drept „arogant“ pentru faptul că a refuzat să apară în fața Parlamentului de la Londra.

Comitetul pentru domeniul Digital, Cultură, Media și Sport din cadrul Parlamentului britanic a anunțat astăzi că o serie de e-mail-uri interne ale conducerii Facebook demonstrează că platforma de social media a încălcat „în mod intenționat“ legile competiției și cele privind datele cu caracter personal, relatează CNN.

Documentele analizate de Comitet, dintre care unele includ corespondență între Zuckerberg și alți directori ai companiei, provin dintr-un proces intentat în California împotriva Facebook. Sursa documentelor este compania de aplicații software Six4Three, care a inițiat procesul împotriva Facebook.

Potrivit Comitetului parlamentar, documentele demonstrează faptul că Facebook este „dispus să încalce legile referitoare la datele personale, transferând aceste date“ către companiile de software care realizează aplicații pentru platforma online. Totodată, rețeaua de socializare a blocat orice acces la acest tip de date pentru anumite companii, falimentându-le.

„Companiilor precum Facebook nu ar trebui să li se permită să se comporte ca niște gangsteri digitali“, subliniază raportul.

În replică, Facebook a negat aceste încălcări ale legislației, precizând că documentele au fost puse la dispoziție selectiv, denaturând realitatea.

Raportul este ultima dintr-o serie de probleme de imagine cu care se confruntă gigantul social media, aflat în atenția autorităților din Statele Unite și din alte țări, în urma unor scandaluri cu privire la gestionarea datelor personale.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele