Parlamentul Australian, vizat de un atac cibernetic

Autoritățile din Australia au anunțat că investighează o tentativă de atac cibernetic prin care s-a încercat accesarea rețelei de calculatoare a Parlamentului, informează BBC.

Conform surselor oficiale, nu există date care să ateste faptul că anumite informații ar fi fost accesate sau furate, însă parolele au fost schimbate ca măsură de precauție. Experții locali în securitate online sunt de părere că atacul a fost lansat dintr-o altă țară. De asemenea, nu există date conform cărora atacul ar fi încercat să „afecteze procesul electoral sau politic“, au precizat surse parlamentare.

În ultimii ani, Guvernul australian s-a confruntat cu mai multe atacuri cibernetice, o parte dintre acestea fiind atribuite, de către mass media, unor state precum China.

În 2015 și 2016, mai multe atacuri cibernetice au vizat agențiile guvernamentale de meteorologie și cea de statistică, iar în 2011 mai multor miniștri le-au fost accesate adresele e-mail.

„Se pare că un alt stat se află și în spatele acestui ultim atac“, a comentat Fergus Hanson, de la Institutul Australian pentru Politici Strategice, din Canberra.

Comentarii

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.