Parlamentul britanic și-a reluat miercuri activitatea, după invalidarea suspendării

27
2 minute de lectură
Sursă foto: Twitter

Parlamentul de la Londra și-a reluat miercuri activitatea, după ce Curtea Supremă a Marii Britanii a stabilit că decizia premierului Boris Johnson de a suspenda Legislativul a fost nelegală, hotărârea instanței reprezentând o înfrângere usturătoare pentru liderul britanic pro-Brexit.

Boris Johnson a fost nevoit să-și întrerupă vizita la New York, unde a participat la Adunarea Generală a Națiunilor Unite, urmând să se adreseze Parlamentului în cursul după-amiezii de miercuri.

Premierul britanic, care a ignorat cererile opoziției de a demisiona, a spus că nu este de acord cu decizia instanței supreme și a sugerat că ar putea încerca să suspende din nou Parlamentul.

După ce în ultimele câteva săptămâni a suferit mai mult înfrângeri pe tema Brexit în Parlament, premierul britanic a luat decizia să suspende legislativul, la 10 septembrie, acțiune criticată de opoziție, care l-a acuzat pe Boris Johnson că încearcă să împiedice încercările parlamentarilor de a examina planurile sale de Brexit.

Boris Johnson a avut o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar la 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

Liderul opoziției laburiste, Jeremy Corbyn, crede că Boris Johnson își dorește, de fapt, un Brexit fără acord, în favoarea unui acord comercial cu Statele Unite. „Boris Johnson își dorește un Brexit în acord cu Trump“, a comentat Corbyn, avertizând că abordarea premierului riscă să aducă Marea Britanie pe o poziție de dependență comercială față de Statele Unite, în totală opoziție cu ideea de independență susținută de Brexit. „Donald Trump ar fi foarte încântat să-l aibă la mână pe Boris Johnson“, a comentat liderul opoziției. ■

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele