Parteneriat între OMS și Google pentru combaterea știrilor false legate de coronavirus

43
1 minut de lectură
Foto: Getty Images / Guliver

Organizaţia Mondială a Sănătăţii colaborează cu Google pentru a se asigura că oamenii primesc în primul rând informaţiile furnizate de OMS atunci când caută online informaţii despre noul virus gripal din China, informează agenţia Associated Press, citată de Mediafax.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, a declarat luni că şi platforme de socializare online precum Twitter, Facebook, Tencent şi TikTok au luat măsuri pentru limitarea transmiterii de informaţii false şi zvonuri despre virusul şi epidemia din oraşul chinez Wuhan.

“În acest scop, am colaborat cu Google pentru a ne asigura că oamenii care caută informaţii despre coronavirus văd în primul rând datele oferite de OMS”, a precizat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

De la izbucnirea epidemiei, în spaţiul online au circulat o serie de informaţii false. Printre acestea figurează teorii ale conspiraţiei conform cărora virusul ar fi fost creat în laborator sau faptul că ar fi fost fabricate deja vaccinuri; de asemenea, au fost difuzate cifre exagerate despre numărul morţilor sau al îmbolnăvirilor.

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele