Partidul lui Tăriceanu a ieșit din ALDE Eu. Ce spune Norica Nicolai

445
2 minute de lectură

ALDE România nu mai este membru al grupul ALDE european, condus de Guy Verhofstadt, hotărând să nu mai aștepte decizia iminentă de a fi exclus, retrăgându-se de bunăvoie, a anunțat pe pagina sa de Facebook Alin Cristian Mituță, membru PLUS, formațiune membră ALDE Europa.

Norica Nicolai, membră a partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu, a confirmat informația pentru Reporter Global.

“Comportamentul pe care l-a avut Verhofstadt față de noi este unul inadmisibil. Partidele, în general, se afiliază pe criterii de respect ideologic. Domnul Verhofstadt n-a respectat decât un anume tip de oportunism care nouă ne-a făcut foarte rău în campanie. A creat impresia că ALDE este exclus din Europa, ceea ce nu este adevărat, și atunci nu mai aveam de ce să mai stăm. Și în plus, ideea cu președintele Macron, de a crea un grup fără ideologie, doar pe rațiuni de putere, de preluare a leadership-ului în Europa în locul Germaniei, nu ni s-a părut că este una corectă. Mai ales că ignora realitatea din Est”, a declarat, joi seară, Norica Nicolai, pentru Reporter Global.

Decizia ALDE Ro vine după o lungă perioadă de tensiuni între formațiunea lui Tăriceanu și grupul condus de Verhoftsadt. Acesta din urmă a fost un critic consecvent al politicilor ALDE Ro în materie de stat de drept și justiție.

Nu în ultimul rând, pe fondul refuzului ALDE Ro de a-și însuși criticile, Guy Verhofstadt a cerut, în primăvara aceasta, excluderea din grupul european.

Mai mult, în ultima săptămână de campanie electorală pentru europarlamentare, Guy Verhofstadt a fost alături de Alianța 2020 USR PLUS, participând la mitingul acesteria de la București.

Tot recent, Călin Popescu Tăriceanu a amenințat că partidul pe care îl conduce nu îl va mai sprijini pe Guy Verhofstadt în legislativul de la Bruxelles. Avertismentul venea însă înainte de scrutinul din 26 mai, când ALDE Ro a ratat șansa de a mai intra în Parlamentul European.

USR PLUS s-au și alăturat recent ALDE Eu, odată cu formațiunea fondată de președinteele Franței, Emmanuel Macron, En Marche.


LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele