Partidul Socialiștilor, pe primul loc în urma scrutinului din Republica Moldova

Foto: dodon.md

Partidul Socialiștilor (PSRM), formațiunea președintelui prorus Igor Dodon (foto), s-a clasat pe primul loc în urma scrutinului parlamentar din Republica Moldova, fiind urmat de alianța electorală ACUM și Partidul Democrat, potrivit rezultatelor preliminare anunțate de Comisia electorală de la Chișinău.

După numărarea a 97% dintre voturi, Partidul Socialiștilor (centru-stânga, prorus) a obținut un procentaj de 31,4%.

Poziția a doua este ocupată de Blocul electoral proeuropean ACUM, care a obținut 26,1% dintre voturi. Alianța ACUM este formată din Platforma Demnitate și Adevăr, condusă de Andrei Năstase, și Partidul Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu.

Pe locul trei se situează Partidul Democrat din Moldova, condus de Vladimir Plahotniuc, cu 24% dintre voturile numărate.

În Parlamentul de la Chișinău a mai intrat și Partidul ȘOR (prorus), care a obținut 8,4% dintre voturi.

Restul partidelor nu au reușit să treacă pragul electoral de 6%. Prezența la vot la aceste alegeri legislative a fost de 49,22%

Comentarii

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.