Pasagerii aeronavei ucrainene prăbușite în Iran au murit, confirmă Zelenski

66
2 minute de lectură
Volodimir Zelenski (prim-plan). Sursa: Facebook

O aeronavă ce a decolat de pe principalul aeroport internațional din Iran s-a prăbușit la scurt timp după aceea. A rezultat moartea tuturor celor aproximativ 180 de pasageri și membri ai echipajului aflați la bordul avionului ucrainean Boeing 737 cu destinația Kiev, potrivit televiziunii de stat iraniene, preluate de Mediafax.

Agenția oficială de știri din Iran, IRNA, a anunțat că la bordul aeronavei s-au aflat cel puțin 170 de persoane și membri ai echipajului.

Avionul s-a prăbușit din cauza unor probleme tehnice după ce a părăsit aeroportul Imam Khomeini din Teheran, cu destinația Kiev.

Datele despre zboruri de pe aeroport arătau că un Boeing 737-800 ucrainean aparținând companiei Ukraine International Airlines a decolat miercuri dimineață, apoi a încetat să mai trimită semnale la scurt timp după aceea, potrivit site-ului FlightRadar24.

Autoritățile iraniene au trimis echipe de salvare în zona din apropierea aeroportului unde s-a prăbușit aeronava ce aparținea companiei Ukraine International Airlines, a declarat Reza Jafarzadeh, un purtător de cuvânt al Organizației de Aviație Civilă din Iran, citat de Reuters.

„Avionul este în flăcări, dar am trimis echipe (…) și poate vom putea salva unii pasageri”, a afirmat inițial Pirhossein Koulivand, directorul serviciului iranian pentru situații de urgență.

Președintele ucrainean Volodomir Zelenski a declarat că toți pasagerii și membrii echipajului aflați la bordul aeronavei care s-a prăbușit în Iran și-au pierdut viața, citând informații preliminare, potrivit Reuters.

Zelenski a transmis într-un comunicat că Ucraina încearcă să stabilească circumstanțele producerii accidentului și numărul morților.

„Sincere condoleanțe familiilor și apropiațiilor tuturor pasagerilor și membrilor echipajului”, a adăugat Zelenski.

Nu este clar dacă există vreo legătură între acest incident aviatic și confruntarea SUA-Iran. Aeronava s-a prăbușit în apropierea Teheranului la doar câteva ore după ce Iranul a lansat mai multe rachete balistice spre baze militare din Irak, vizând forțele americane.

Urmăriți-ne și pe Facebook.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele