Patronatele din Turism solicită modificarea legii, pentru indeminzația de șomaj a angajaților

45
2 minute de lectură
Hotel Intercontinental, București. Foto: pixabay.com

Federația Patronatelor din Turismul Românesc solicită reducerea perioadei de cotizare în baza căruia angajații sezonieri din turism pot beneficia de indemnizație de șomaj, în condițiile în care societățile din turism sunt afectate de instituirea situației de urgență.

Salariații sezonieri din turism care au contracte de muncă pe perioada determinată de 6 luni și beneficiază de șomaj timp de 6 luni. În anul 2020 salariații nu vor putea beneficia de indemnizație, pentru că nu vor mai îndeplini condiția stagiului de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni.

Din cauza instituirii situației de urgență pentru 30 de zile pe teritoriul României conform Decretului Președintelui României nr. 195 din 16 martie 2020, stare de urgență care probabil se va prelungi, societățile care desfășoară activități sezoniere în turism probabil nu își vor mai desfășura activitatea în condiții normale, iar salariații sezonieri este posibil să nu mai fie angajați deloc sau în cel mai bun caz doar pentru o perioada mai scurtă .

În această situație numeroși salariați sezonieri vor rămâne în acest an fără niciun venit, salariu sau indemnizație de șomaj, apreciază patronatul, într-un comunicat.

Federația Patronatelor a solicitat în regim de urgență emiterea unui act normativ pentru stabilirea unui stagiu de cotizare de 8 luni (în loc de 12 luni),  încât toți salariații din turism care lucrează în unități sezoniere să poată beneficia în acest an de șomaj.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele