Pe fondul protestelor, Erdogan apără decizia repetării alegerilor în Istanbul

1 minut de lectură

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a spus astăzi că au existat „ilegalități“ în cadrul alegerilor locale, după ce Comisia Electorală a decis repetarea alegerilor la Istanbul. Decizia Comisiei Electorale a fost imediat întâmpinată cu proteste în mai multe districte ale Istanbulului.

„Credem sincer că există corupție organizată și ilegalități“, a comentat astăzi Erdogan.

Decizia repetării scrutinului la Istanbul, după victoria la limită a candidatului opoziției, a fost întâmpinată cu proteste antiguvernamentale. Ekrem Imamoglu, membru al Partidului Popular Republican (CHP – opoziție), a cărui victorie la primăria Istanbulului a fost anulată ieri, a spus că decizia este una „perfidă“.

La rândul său, Parlamentul European a anunțat că repetarea votului este de natură să distrugă credibilitatea alegerilor democratice din Turcia.

Data stabilită pentru repetarea alegerilor este 23 iunie.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele