Peste un miliard de animale au fost ucise în incendiile din Australia

117
2 minute de lectură

Numărul animalelor care se estimează că au murit în incendiile ce afectează Australia în ultimele luni se ridică la peste un miliard, potrivit paginii metro.co.uk.

Urmăriți-ne și pe Facebook

Profesorul Chris Dickman, din cadrul Universității din Sydney, a declarat că estimările sale anterioare, care menționau o jumătate de miliard, erau prea „conservatoare“ și acopereau doar statul New South Wales, unde s-au declanșat incendiile, cu trei luni în urmă. Incendiile s-au răspândit în statul învecinat Victoria și apoi mai departe, pe fondul temperaturilor ce au atins 48 de grade Celsius și a rafalelor de vânt de peste 80 de kilometri pe oră.

Conform profesorului Dickman, faptul că nu există o evidență a mai multor specii de animale înseamnă că estimările inițiale trebuie dublate. „Cifra inițială, care menționa 480 de milioane, era bazată pe mamifere, păsări și reptile pentru care nu există o evidență“, a delarat el, citat de Huffington Post.

Estimarea actuală depășește 800 de milioane numai pentru New South Wales. Cu toate acestea, estimarea nu include liliecii, broaștele și nevertebratele. Cu tot cu acestea din urmă, cifra ar depăși un miliard, iar chiar și aceasta este „o estimare foarte conservatoare“, avertizează Dickman.

De la declanșarea crizei, flăcările au ucis cel puțin 25 de oameni, au distrus peste 2.000 de case și au pârjolit o arie mai mare decât suprafața Croației. Imaginile luate la fața locului au surprins canguri care încercau să scape din mijlocul flăcărilor, în timp ce echipajele de intervenție erau întâmpinate de peisajul sinistru a mii de urși koala carbonizați. Martorii oculari au relatat că au văzut papagali căzând din copaci, în timp ce fermierii care s-au întors la fermele pe care le abandonaseră fugind din calea infernului și-au găsit animalele domestice moarte.

Omul de știință Stuart Blanch, din cadrul World Wildlife Fund Australia, apreciază că estimarea referitoare la un miliard de victime în rândul animalelor este o „cifră modestă“ și a pus dezastrul pe seama „obsesiei pentru cărbune“ a țării. Există temerea că unele specii au dispărut definitiv din cauza flăcărilor care au ajuns până la Parcul Național Victoria Alpine și la Parcul Național Kasciuszko, unde se află mai multe specii pe cale de dispariție. ■

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele